Παράκαμψη πλοήγησης

Η καλοκαιρινή περίοδος για τη Χίο έκλεισε το πρωί της 28ης Αυγούστου με τη δηλητηρίαση σκύλων και γατών στο λιμάνι της Χώρας. Δεκάδες έλληνες και ξένοι τουρίστες παρακολουθούσαν έκπληκτοι τα ζώα που πέθαιναν με βασανιστικούς πόνους. Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου κατάφεραν να σώσουν ένα μόνο σκυλί. Ας διευκρινιστεί πως το συγκεκριμένο ζώο δεν ήταν κάποιο από τα γνώριμα που περιφέρονται στην πόλη αλλά κάποιο που εγκαταλείφθηκε από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη του λίγες μέρες νωρίτερα.

Προηγήθηκαν δηλητηριάσεις ζώων στην Ευαγγελίστρια και τη Λαγκάδα. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται περισσότερο από τα σκυλιά που εγκαταλείπονται από τους ίδιους παρά από τα διάσπαρτα στο νησί σκουπίδια, από την έλλειψη πεζοδρομίων, την παντελή έλλειψη σεβασμού στους πεζούς, την ηχορύπανση από κάθε λογής τροχοφόρα και την πλήρη ασυδοσία απέναντι στους Νόμους που επικρατεί στη Χίο. Συγκεκριμένα για τα εγκαταλειμμένα ζώα οι σχετικές διατάξεις του Νόμων 1197/1981 και 3170/2003 ουδέποτε εφαρμόστηκαν από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι περισσότεροι φιλόζωοι Χιώτες θεώρησαν ιδιαίτερα δυσάρεστο το γεγονός της δηλητηρίασης και του θανάτου του Λάκη και του Τάκη. Τα δύο σκυλιά έμεναν συνήθως στις αρχές της οδού Μιχαήλ Λιβανού, ανάμεσα στα κτίρια με νούμερα από 1 έως 6. Είχαν εγκαταλειφθεί πριν τέσσερα χρόνια, εμβολιάζονταν ετησίως από το Φιλοζωικό Σύλλογο και τα τάιζαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων Iceberg, Work shop, Benetton, Aegean Corporation, Top Fashion, Vodafone, Παγοποιείο και Περί Οίκων. Κανείς από τους μόνιμους κατοίκους και ενοικιαστές της περιοχής δεν ενοχλήθηκε από τα δύο ζώα εκτός, μάλλον, από κάποιον που τα θεωρούσε αιτία της κακοδαιμονίας του καταστήματος του και τα δηλητηρίασε μαζί με τριάντα γάτες περίπου.

Άραγε τώρα που σκότωσε τους σκύλους αυξήθηκε η πελατεία του μαγαζιού;

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: