Παράκαμψη πλοήγησης

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2004 ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Απλωταριά γνωστή για τα φιλοζωϊκά της αισθήματα πληροφορήθηκε από υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Χίου ότι κάποιος Κύριος Μαρής από τις Καρυές εγκατέλειψε ένα γαϊδούρι στην χωματερή του Δήμου στην περιοχή « της Κόρης το Γεφύρι ». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπαλλήλου ο ιδιοκτήτης του ζώου επιχείρησε να το θάψει ή ζήτησε από τους υπαλλήλους του Δήμου να το θάψουν. Το άτυχο ζώο εγκαταλείφθηκε βάναυσα. Οι δημοτικοί υπάλληλοι το έσυραν σε ένα σημείο και του έφεραν χόρτα και νερό. Η καταστηματάρχης ειδοποίησε τον Φιλοζωικό Σύλλογο και το μεσημέρι της ίδιας μέρας επισκέφθηκαν το ζώο που ήταν ξαπλωμένο και δεν έδειχνε διάθεση για να φάει ή να πιει ο Γιάννης Μακριδάκης και ο Βασίλης Αγιαννίδης. Πιθανόν να είχε κάποια κατάγματα από τον τρόπο που πετάχτηκε στην χωματερή. Ο μόνος κτηνίατρος που βρισκόταν στο Νομοκτηνιατρείο εκείνη την ημέρα στις 14.25 δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει σε αυτήν την περίπτωση, δήλωσε δε ότι δεν είχε το Νομαρχιακό Κτηνιατρείο ικανή ποσότητα υπνωτικού ώστε να γίνει ευθανασία στο κακόμοιρο γαϊδουράκι και να λυτρωθεί από την ταλαιπωρία και την αγωνία του. Κατόπιν συνεννοήσεως του Συλλόγου με ιδιώτες κτηνιάτρους συμφωνήθηκε να εξεταστεί την επομένη και εάν ήταν αδύνατη η θεραπεία και επιβίωση του να γίνει ευθανασία ώστε να πεθάνει ανώδυνα.

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2004 ο Βασίλης Αγιαννίδης και ο κτηνίατρος Δρ. Παναγιώτης Καρατζάνος πήγαν στην χωματερή αλλά το ζώο είχε εξαφανιστεί. Το σημείο που βρισκόταν ήταν άθικτο, τα χόρτα και η λεκάνη με το νερό βρισκόταν στη θέση τους, αλλά εκεί που ήταν ξαπλωμένο το γαϊδουράκι υπήρχαν μόνο τα ίχνη από τα δόντια της μπουλντόζας που προφανώς πέταξε το ζώο στα σκουπίδια που καίγονταν μερικά μέτρα πιο πέρα και το σκέπασε με χώμα. Ήταν άραγε ζωντανό ή είχε πεθάνει ; Ο οδηγός της μπουλντόζας δήλωσε άγνοια, ο οδηγός του υπ’ αριθμό ΚΗΥ 4689 φορτηγού αυτοκινήτου, την 24η Μαρτίου στις 13.40, είπε στον Β. Αγιαννίδη ότι το ζώο ήταν ψόφιο από την προηγουμένη το πρωί. Όταν πληροφορήθηκε ότι οι χθεσινές φωτογραφίες το έδειχναν κατάκοιτο μεν ζωντανό δε, συνέχισε λέγοντας «ναι, αλλά ήταν ‘‘ψόφιο’’» υπονοώντας ότι το ναι μεν ήταν ζωντανό αλλά ανήμπορο. Σε τι κατάσταση πετάχτηκε στην φωτιά είναι άγνωστο.

Πέρασε μια ζωή υπηρετώντας πιστά τον άνθρωπο, υπομένοντας αγόγγυστα το βαρύ φορτίο, το ξύλο, τους βρώμικους στάβλους και το ελλιπές φαγητό. Όταν γέρασε ή έπαψε να χρησιμεύει πετάχτηκε με τον πλέον άνανδρο και χυδαίο τρόπο. Ο Θεός ας συγχωρέσει τον ιδιοκτήτη του και αν αληθεύει το ρητό που λέει ότι « όλα εδώ πληρώνονται » το πιθανότερο είναι ότι όταν και αυτός καταπέσει κάπου θα τον πετάξουν και τότε θα καταλάβει τι έκανε στο άμοιρο γαϊδούρι. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου θα κινηθεί νομικώς κατά παντός υπευθύνου και αναμένει την βοήθεια αυτόπτων μαρτύρων για να αποδειχθεί ότι τελικά η Χίος δεν είναι ζούγκλα αλλά μία πολιτεία με νόμους και πολιτισμό.

29-03-2004

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: