Παράκαμψη πλοήγησης

Τα κατάφεραν και την ξεφορτώθηκαν την Ροζαλία Κουφοντίνα οι «ευγενείς» κάτοικοι της περιοχής Χότζα. Το άτυχο σκυλί που τόσο αγαπούσαν οι καταστηματάρχες της Απλωταριάς, οι κάτοικοι της Ατσικής και κυρίως τα στρατευμένα παιδιά του Στρατοπέδου Γκιάλα εφόσον υπήρξε μια τρυφερή συντροφιά για όλους αυτούς τους νέους μακριά από τις οικογένειες τους, δηλητηριάστηκε το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου. Σπάνια ενοχλούσε, δεν απομακρυνόταν πέρα από αυτές τις τρεις περιοχές και οι περιπέτειες της – είχε ακολουθήσει φαντάρο πίσω από στρατιωτικό όχημα έως το φυλάκιο που μετατέθηκε – ήταν γνωστές από παλαιότερο δημοσίευμα του Συλλόγου. Στον επίλογο γράφαμε ότι θα την προστατεύαμε. Δυστυχώς βγήκαμε ψεύτες. Μαζί με την λύπη για το θάνατο της αισθανόμαστε απογοήτευση για τους κόπους και την φροντίδα τριών χρόνων και αηδία για αυτήν την κοινωνία που βασιλεύει ο νόμος του ισχυρότερου και που είναι σαφώς χειρότερη από μία ζούγκλα.

Στην Ροζαλία Κουφοντίνα έδωσαν φόλα. Εκείνη πήγε να πεθάνει στο μέρος που ήξερε πως την αγαπούσαν, στο στρατόπεδο. Τα παιδιά δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Την έθαψαν και πλέον δεν πρόκειται να ακολουθήσει ποτέ πια τους εξοδούχους κατά την κάθοδο τους στην Ατσική ούτε να ξαπλώσει στα κράσπεδα της Απλωταριάς. Μόνος του θα μείνει και ο μικρόσωμος μαύρος φίλος της έως ότου τον σκοτώσουν με παρόμοιο τρόπο. Γιατί ακόμη και αν σε αγαπούν πολλοί, πάντα θα υπάρχει ο ένας που αδιαφορεί για την πλειοψηφία, τους Νόμους και την Ηθική και ο οποίος με την πλέον φασιστική συμπεριφορά θα κάνει αυτό που θέλει.

Η τήρηση και η εφαρμογή ισχύει για όλους τους Νόμους: από τον πλέον ασήμαντο για την προστασία των αδέσποτων και την τιμωρία όσων τα κακοποιούν μέχρι τους σπουδαιότερους για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε την καταστρατήγηση τους. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου καλεί όποιον υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας να καταθέσει στις νομικές διαδικασίες κατά παντός υπευθύνου τις οποίες θα κινήσει εντός των ημερών.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: