Παράκαμψη πλοήγησης

Φυσικά δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από ανθρώπους που πετούν τα σκουπίδια τους στην είσοδο του χωριού τους, δίπλα από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι όμως κρίμα να δυσφημείται ένα τόσο όμορφο χωριό, με δεκάδες παραδοσιακά σπίτια και γραφικά σοκάκια, με εστιατόρια με εκλεκτή κουζίνα, από μερικούς άνανδρους που αιχμαλωτίζουν πουλιά και τα δένουν από το πόδι σε πασσάλους για να προσελκύσουν τα θηράματα τους. Είναι κρίμα να δυσφημούνται όλοι οι χιώτες κυνηγοί επειδή κάποιοι βαριούνται να σύρουν τα πόδια τους και βασανίζουν κάτω από τον μεσημεριάτικο ήλιο για ώρες μικροσκοπικά αδύναμα πτηνά σε ξένα χωράφια μέσα στο χωριό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις που το κυνήγι από σπορ μετατρέπεται σε δολοφονία οι ιδιαίτερα νομοταγείς και αθλητικοί χιώτες κυνηγοί πρέπει να επεμβαίνουν και να καταδικάζουν παρόμοιες συμπεριφορές.

Δεν είμαστε ειδήμονες για να εξηγήσουμε με ποιόν τρόπο ο ξεδιάντροπος σκοτώνει τα πουλιά που προσελκύονται από το κακόμοιρο δόλωμα. Μάλλον πρόκειται για ξόβεργα τα οποία είναι παράνομα και η Ελληνική Δικαιοσύνη τιμωρεί τον χρήστη τους. Όπως και να ονομάζεται πάντως η τακτική εμπεριέχει βασανισμό ζώου και είναι ποινικώς κολάσιμη. Αξιοσημείωτο είναι ότι παραδίπλα σε κλουβί κάτω από τον ήλιο επίσης, υπήρχαν τρία ίδια πουλιά, προφανώς ανταλλακτικά σε περίπτωση που πέθαινε αυτό που ήταν κρεμασμένο. Ας φροντίσουμε όλοι να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για το νησί μας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: