Παράκαμψη πλοήγησης

Άλλη μία κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε και ο Φιλοζωικός Σύλλογος, πριν από οποιοδήποτε σχόλιο, θα υπενθυμίσει κάποια από τα συμβάντα που απασχόλησαν πέρσι τον τοπικό Τύπο και αναδεικνύουν το μεγαλείο του ευγενούς αυτού αθλήματος:

24 Σεπτεμβρίου 2004 – καταγγελία από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μελανειούς για την ανάρμοστη συμπεριφορά κυνηγών στην περιοχή.

16 Νοεμβρίου 2004 – καταγγελία από τον Σύλλογο Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου για κυνηγούς εντός οικισμών.

19 Νοεμβρίου 2004 – κυνηγός πυροβολεί θηροφύλακα στο Χαλκειός. Ο ίδιος ο Νομάρχης σε παρέμβαση του προς την Αστυνομική Διεύθυνση, την Διεύθυνση Δασών και την ΤΕΔΚ τονίζει πως «δεν έχει συμπληρωθεί τρίμηνο από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και… έχει αναφερθεί μεγάλος αριθμός κυνηγετικών παραβάσεων…».

11 Ιανουαρίου 2005 – κυνηγός πυροβολεί άλλο κυνηγό και τον αφήνει αβοήθητο στο Βίκι.

Να υπενθυμίσουμε πως μεγάλος αριθμός από τα σκυλιά που εγκαταλείπονται ετησίως στη Χίο προέρχονται από κυνηγούς. Η μόνη λύση παραμένει η σήμανση των ζώων. Κάθε κυνηγετικό σκυλί πρέπει υποχρεωτικά να φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα ο αριθμός της οποίας θα αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας του. Σε οποιοδήποτε έλεγχο, είτε από την Αστυνομία είτε από τη Θηροφυλακή, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζει το βιβλιάριο του σκυλιού. Σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από την Ελληνική Νομοθεσία ποινές, όπως γίνεται ήδη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της χώρας. Σε περίπτωση δε που βρεθεί κάποιος εγκαταλειμμένος σκύλος, όπως αυτοί που κλήθηκε να περιμαζέψει ο Φιλοζωικός Σύλλογος πέρσι από τα Κουρούνια, θα εντοπίζεται μέσω της ταυτότητας ο ιδιοκτήτης ώστε να του επιστραφεί μαζί με το ανάλογο πρόστιμο ο σκύλος.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: