Παράκαμψη πλοήγησης

  • Κλήση πρώτη, ώρα 8.30 το πρωί: Η Κυρία Μ. διαμαρτύρεται πως την ενοχλούν οι σκύλοι του Κυρίου Μ. στο Βουνάκι γιατί γαβγίζουν.
  • Κλήση δεύτερη: Η Κυρία Β. διαμαρτύρεται πως την ενοχλεί ο σκύλος του Κυρίου Σ. στην Κουντουριώτου γιατί γαβγίζει
  • Κλήση τρίτη: Ο Κύριος Γ. διαμαρτύρεται πως τον ενοχλεί ο σκύλος του γείτονα του που γαβγίζει (κανείς δεν ενοχλείται από τα σκουπίδια, τις μοτοσικλέτες, τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και την έλλειψη πεζοδρομίων; Το γάβγισμα των σκύλων ταράζει την ειδυλλιακή ζωή μας;)
  • Κλήση τέταρτη: από στρατιώτη που αναφέρει πως πρέπει να βρεθούν οικογένειες για ένα αρσενικό, δύο θηλυκά σκυλιά και δέκα κουτάβια σε στρατόπεδο αλλιώς θα εκτοπιστούν στο βουνό.
  • Κλήση πέμπτη: από τον Κύριο Ρ. στην αυλή του οποίου έδεσε η πυροσβεστική το πιτ-μπουλ έως ότου βρεθεί ο ιδιοκτήτης του (μιλάμε για παράνοια και παρανομία)
  • Κλήση έκτη: Η Κυρία Σ. θέλει να στειρώσει αδέσποτη γάτα και να βοηθήσει ενεργά τον Σύλλογο.
  • Κλήση έβδομη: Από αστυνομικό που τον δάγκωσε ο Λάκης ή ο Τάκης ή και οι δύο μαζί (ο Φ.Σ.Χ. δεν σκοτώνει ζώα χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες δηλαδή απόφαση επιτροπής από κτηνίατρο, υπάλληλο του Δήμου και μέλος ζωοφιλικού σωματείου, Ν.3170/2003)
  • Κλήση όγδοη: Η Κυρία Κ. που στο παρελθόν δηλητηρίασε αδέσποτους σκύλους και γάτες που τάιζε η Κυρία Ε. στο Φραγκομαχαλά, την απείλησε εκ νέου.
  • Κλήση ένατη: από Κύριο στην Κλειδού για σκύλο με λεϊσμανίαση.

Επίσης ταΐστηκαν, όπως κάθε μέρα, δύο εγκαταλειμμένα σκυλιά στην Δασκαλόπετρα και τέσσερις γάτες σε τουριστική περιοχή της Χίου. Βρέθηκε ετοιμοθάνατο από ασιτία και δίψα εγκαταλειμμένο σκυλί στα Βορειόχωρα.

Όλα τα γεγονότα είναι πραγματικά και αφορούν τα περιστατικά που απασχόλησαν μόνο ένα από τα εννέα μέλη του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και μόνο μία ημέρα, την 9η Ιουνίου. Παρόμοιες περιπτώσεις απασχολούν καθημερινά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Πιο χαλαρά είναι τα 208 απλά μέλη του Συλλόγου.

Υπολογίζεται πως μόνο στην πόλη της Χίου εγκαταλείπονται περίπου εκατό σκυλιά ετησίως. Η περίθαλψη τους και η εξάλειψη του φαινομένου αποτελεί ευθύνη όλων μας. Ας επαναληφθεί δε, πως χάρη στο Φιλοζωικό Σύλλογο, τον Σεπτέμβριο 2004 υπήρχαν στο κέντρο της Χώρας (από τα Ταμπάκικα έως το Βαρβάσι, και από το Φραγκομαχαλά, το Ριζάρι και τον Άγιο Σπυρίδωνα έως το Λιμάνι) δώδεκα αδέσποτα σκυλιά εκ των οποίων τα θηλυκά είχαν στειρωθεί. Έως σήμερα στην πόλη εγκαταλείφθηκαν εξήντα περίπου σκυλιά.

Για να πάψουν να υπάρχουν αδέσποτα πρέπει να πάψουμε οι ίδιοι να τα εγκαταλείπουμε (πράξη που τιμωρείται από το Νόμο), πρέπει να στειρώνουμε τον σκύλο μας εφόσον δεν ξέρουμε που θα διαθέσουμε τα κουτάβια (και αυτή η αμέλεια τιμωρείται από το Νόμο), πρέπει ο Δήμος και η Νομαρχία να επιβάλλουν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες ώστε να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες των εγκαταλειμμένων ζώων και να τιμωρούνται (όπως προβλέπει ο Νόμος). Η Ελληνική Νομοθεσία είναι επαρκής όσον αφορά τα ζώα απλώς δεν εφαρμόζεται.

09-06-2005

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: