Παράκαμψη πλοήγησης

Ο Ρεξ εγκαταλείφθηκε στην πόλη της Χίου πριν δύο χρόνια, γέρος και ανήμπορος άρα και άχρηστος για τον ιδιοκτήτη του. Λόγω γήρατος δεν είναι ιδιαίτερα ευκίνητος όπότε έμεινε εκεί που τον άφησαν: στην πλατεία Βουνακίου. Οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων, οι καταστηματάρχες της πλατείας και του Τελωνείου, που ενίοτε επισκέπτεται ο Ρεξ, τον ταΐζουν και παίζουν μαζί του. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος τον εμβολιάζει κάθε χρόνο και φροντίζει για την αποπαρασίτωση του.

Προφανώς αυτοί που πετούν κροτίδες στο Ρεξ, τρομάζοντας το άτυχο ζώο και προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στην υγεία του, διασκεδάζουν και θεωρούν πως αυτό που κάνουν είναι αστείο. Μπορεί για τους απολίτιστους να είναι και αστείο. Για τους υπόλοιπους Χιώτες που επικοινώνησαν με τον Φιλοζωικό Σύλλογο για να αναφέρουν το περιστατικό σίγουρα δεν είναι. Δεν είναι αστείο ούτε για την Ελληνική Νομοθεσία που τιμωρεί την κακομεταχείριση αδέσποτων και οικόσιτων ζώων. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος κατήγγειλε ήδη το γεγονός στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, το Αστυνομικό Τμήμα Χίου και τον Δήμο Χίου.

Ο Ρεξ δεν φταίει που είναι αδέσποτος και περιφέρεται στο δρόμο. Κάποιοι τον εγκατέλειψαν, αφού πρώτα τον αγόρασαν, διότι πρόκειται για σκυλί ράτσας, και τον κράτησαν για αρκετά χρόνια έως ότου αποφασίσουν πως τους είναι περιττός. Για τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στο νησί υπεύθυνοι είναι οι Χιώτες και μόνο εάν πάψουν να εγκαταλείπουν σκύλους θα εκλείψει το θέαμα των περιφερόμενων ζώων διότι κανένας Δήμος και κανένας σύλλογος δεν μπορεί να μαζέψει και να συντηρήσει τα σκυλιά που εγκαταλείπονται κάθε χρόνο.

01-04-2007

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: